“Shumë ujë do të rrjedhë përgjatë Danubit para se të jemi miq me Serbinë”

“Shumë ujë do të rrjedhë përgjatë Danubit para se të jemi miq me Serbinë”

Vukovari shënon 26 vjetorin që kur kishte rënë në duart e agresorit serb pas betejës së përgjakshme të Luftës Atdhetare dhe rrethimit tre mujor

Presidentja kroate Kolinda Grabar-Kitarović, duke folur për ndërtimin e marrëdhënieve ndërshtetërore midis Kroacisë dhe Serbisë, ajo tha se “Shumë ujë do të rrjedhë në Danub përpara se Kroacia dhe Serbia të mund të thonë se janë shtete miqësore”.

Këto deklarata të Grabar-Kitarović kanë irrituar Beogradin, duke i cilësur si provokim nga Kroacia.