Si trajtohen të miturit që janë përfshirë në vepra penale

Si trajtohen të miturit që janë përfshirë në vepra penale

Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut, që monitorin edhe Qendrën e Korrektuese në Lipjan thonë se në përgjithësi trajtimi i të miturve është i mirë pasi që kjo është edhe kategoria më e rëndë me të cilën duhet të punohet.

Drejtori i KMDLNJ-së, Behxhet Shala tha për Gazetën Insajderi, se duhet të bëhet një program i specializuar që të zbatohet tek trajtimi i të miturve.

“Problemi është se nuk ka program specializues, deh kjo duhet të behët, më pas duhet të ketë oficer korrektues të profilizuar dhe të specializuar vetëm me punë me të me të miturit,  jo për të rritur”, ka thënë Shala për Gazetën Insajderi.

Ai ka përmendur si problemi edhe mungesën e oficerëve korrektuar të specializuar për të punuar me të miturit dhe trajtimin e vajzave të mitura.

“Problemi nuk është se nuk ka vullnet të trajtohet të mitur por është një problem që mungon profili i oficerëve korrektues i cili duhet të punonte me të mitur, është e pamundur që një oficerë i cili punon me të mitur të jetë i suksesshëm edhe duke punuar me të rritur pra duhet  urgjentisht një numër i oficerëve të konkretizohen vetëm me një punë me të mitur dhe atëherë mund të presim rezultate më të mira”.

“Ka mungesë të njerëzve kompetent të cilët duhet të merren vetëm me trajtimin e femrave”, tha Shala.