“Sikur të luftohej korrupsioni si po luftohet VV, Kosova do të ishte shtet normal”

“Sikur të luftohej korrupsioni si po luftohet VV, Kosova do të ishte shtet normal”

Shkrimtari dhe analisti nga Maqedonia, Kim Mehmeti, ka komentuar arrestimin e sotëm të ish-liderit të Lëvizjes “Vetëvendosje”, Albin Kurti, bërë para Parlamentit të Kosovës.

“Sot Kosova arriti edhe një ‘sukses’ në rrugëtimin e saj drejtë forcimit si shtetit i së ‘ drejtës dhe ligjshmërisë’: i arrestoi disa deputet të ‘rrezikshëm’ të VV?! Sikur ta luftonte hajdutërinë, korrupsionin, partizimin e institucioneve shtetërore …, me këtë entuziazëm siç e lufton Vetëvendosjen, Kosova qëmoti do ishte shtet normal, e jo vend i pabanueshëm për të rinjtë.

“Siç duket, në Kosovë shumëçka ka ndryshuar, por jo edhe mendësia e pushtuesit serb e sundimit të shtetit, që kryesisht mbështetet mbi parimin: nëse nuk prodhon mirëqenie, atëherë trillo armiq të popullit dhe të shtetit, që të kesh kë të burgosësh e kë të dënosh!”