Sipas “Microsoft”, koronavirusi do të ndryshojë mënyrën se si jetojmë dhe mësojmë

Sipas “Microsoft”, koronavirusi do të ndryshojë mënyrën se si jetojmë dhe mësojmë

Microsoft parashikon që pandemia e koronavirusit do të jetë një pikë kthese që do të ndryshojë mënyrën se si ne punojmë dhe mësojmë përgjithmonë.

Kërkesa për Ekipet e Microsoft u rrit në mbarë botën muajin e kaluar, duke u rritur nga 32 milion përdorues aktivë të përditshëm në 44 milion në vetëm një javë.

Ndërsa përdorimi vazhdon të rritet, Microsoft po lëshon një raport të ri të trendit të punës në distancë për të nënvizuar se si ndryshojnë zakonet e punës.

Natyrisht, më shumë njerëz po përdorin aftësitë e videove dhe takimeve të Ekipeve, dhe Microsoft ka parë një rekord të ri ditor prej 2.7 miliardë minutash takimesh në një ditë të vetme. Kjo është 200 përqind nga 900 milion minuta në mes të marsit, rreth kohës kur shumë biznese u zhvendosën drejt punës në distancë.
Njerëzit janë duke u kthyer në video në takimet e Ekipeve dy herë më shumë se më parë, me përdorimin e thirrjeve video në Ekipe në rritje për më shumë se 1.000 përqind në Mars. Microsoft zbuloi që njerëzit në Norvegji dhe Hollandë kanë më shumë të ngjarë të ndizin video me rreth 60 përqind të thirrjeve përfshirë video, krahasuar me 41 përqind në SH.B.A. dhe 47 përqind në Mbretërinë e Bashkuar.