Truri dhe Coronavirus-i

Sipas një studimi, fëmijët kanë pësuar disa dëmtime të rralla në tru si pasojë e Coronavirus-it

Sipas një studimi, fëmijët kanë pësuar disa dëmtime të rralla në tru si pasojë e Coronavirus-it

Problemet neurologjike dhe dëmtimi i trurit mund të jenë ndër simptomat e fëmijëve me raste të rënda të Coronavirus-it të ri, sipas një studimi të rastit të botuar më 1 korrik në JAMA Neurology, njofton Insajderi.

Studiuesit nga Spitali i Madh i Ormond Street për Fëmijë në Londër vrojtuan 27 fëmijë me sindromën e inflamacionit, një gjendje e rëndë dhe potencialisht fatale që duket se lidhet me COVID-19, sëmundja e shkaktuar nga Coronavirus-i.

Ata zbuluan se 4 nga fëmijët gjithashtu shfaqnin simptoma neurologjike. Pacientët, të moshës midis 8 dhe 15 vjeçare, kishin dhimbje koke, konfuzion dhe çorientim dhe dobësi të muskujve, sipas raportit, asnjë prej të cilëve nuk ishte i pranishëm para infeksionit Coronavirus. Testimi tregoi se pacientët kishin aktivitet të ngadalësuar në nerva dhe fibra të muskujve.

Provat e mëparshme kanë zbuluar se të rriturit gjithashtu mund të pësojnë dëmtim të trurit dhe simptoma neurologjike nga COVID-19, përfshirë delirium dhe halucinacione.

Nuk është e qartë saktësisht se si COVID-19 mund të ndikojë në tru, veçanërisht tek fëmijët, kështu që nevojiten më shumë hulumtime. Hulumtimet e mëparshme mbi viruset sugjerojnë që sistemi imunitar mund të luajë një rol pasi Coronavirus-i mund të dëmtojë qarkullimin e gjakut në tru dhe përgjigjja imune e trupit mund të dëmtojë sistemin nervor. /Insajderi.com

Burimi: Insider