Situatë e brishtë: Raste të shumta me coronavirus në Kosovë

Coronavirusi po merr përmasasa shqetësuese, mbrëmë ishte dita e tretë që u raportuan mbi 100 raste.

Situatë e brishtë: Raste të shumta me coronavirus në Kosovë

Coronavirusi çdo ditë e më shumë po bëhet më problematik për sistemin shëndetësor të Kosovës, pasi çdo ditë po raportohen shumë raste pozitiv me coronavirus.

Dje, u raportuan 122 raste me COVID-19 nga Instituti Kombëtar i Shëndetit Publik, kështu dita e djeshme ishte disa e tretë prej se ka filluar pandamia që brenda 24 orëvë paraqiten mbi 100 raste pozitiv me coronavirus.

Qeveria e Kosoves i ka rikthyer disa masa parandaluese dhe poashtu ka thënë se mund të ketë izolim në rast se situata vazhdon të eskalojë.

Hoti tha se situata është nën kontroll, por shumë e brisht. Ai ka apeluar që të mbahen maskat obligativisht dhe të mbahet disatanca sociale e higjena personale.

COVID-19 tashmë ka më shumë se dy javë që është konstant sa i përket numrit të madh të rasteve.

Klinika Infektive është mbingakuar dhe nevoja për hospitalizim po rritet çdo e më shumë. /Insajderi.com/