S’ka orë policore për personat e angazhuar në organizimin e zgjedhjeve

S’ka orë policore për personat e angazhuar në organizimin e zgjedhjeve

Qeveria e Kosovës ka vendosur që ta largojë orën policore për personat e angazhuar në zgjedhje.

Kështu ka njoftuar zyra e kryeministrit, teksa njoftoi për mbledhjen e 40’të të Qeverisë.

“Sipas vendimit të sotëm, kufizimi i qarkullimit nuk do të vlejë për personat e angazhuar zyrtarisht për organizimin dhe mbarëvajtjen e procesit zgjedhor, nga ora 22:00 e datës 16 tetor 2021 deri në ora 05:00 të datës 18 tetor 2021. Këtu përfshihen anëtarët e këshillave të vendvotimeve dhe vëzhguesit e procesit zgjedhor. Ky vendim është marrë me qëllim që t’u mundësohet kryerja e detyrës zyrtare”, thuhet në njoftim.

Ilustrim

Zgjedhjet lokale mbahen më 17 tetor.

Ndërsa, për shkak të pandemisë COVID-19 ka pasur një fushatë më ndryshe për dallim nga herat e  tjera.

Në vend pas orës 22:00 vlen ora policore e cila do të vazhdojë për shumicën e popullsisë.

Por, jo edhe ata që janë të përfshirë në procesin zgjedhor. /Insajderi.com