Sot mblidhet Kuvendi i Kosovës

Sot mblidhet Kuvendi i Kosovës

Kuvendi i Kosovës do të mblidhet të hënën ku në rënd dite do të jenë një mori pikash.

Seanca fillon nga ora 11:00, ku fillimisht do të ketë deklarime jashtë rendit të ditës e më pas edhe pyetje parlamentare.

Kështu ka njoftuar zyra për media  e Kuvendit të Kosovës.

“Shqyrtimi i Projektligjit nr. 08/L-073 për ratifikimin e këmbimit të Notave Diplomatike në lidhje me asistencën e ofruar në formë granti sipas Aktit për ndihmë të jashtme të vitit 1961 dhe Aktit për kontroll të shitjeve të armëve mes Republikës së Kosovës dhe Shteteve të Bashkuara të Amerikës. Shqyrtimi i Projektligjit nr. 08/L-068 për ratifikimin e “Amendamentimit nr. 1 të Marrëveshjes Financiare për IPA 2016 ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Bashkimit Evropian”,’’ bëhet e ditur nga faqja zyrtare e Kuvendit.

Seanca planifikohet të vijojë me shqyrtimin e parë të katër projektligjeve: Për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për festat zyrtare në Kosovë, Projektligjit për pijet e forta alkoolike, Projektligjit për ndryshimin dhe plotësimin e Ligjit për mbeturina, si dhe Projektligjit për Bujqësi dhe Zhvillim Rural.

“Shqyrtimi i Projektligjit nr.08/L-069 për ratifikimin e Marrëveshjes në mes të Republikës së Kosovës Përfaqësuar nga Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve dhe Qeverisë së Zvicrës përfaqësuar nga Departamenti Federal i Punëve të Jashtme përmes Agjencisë Zviceranë për Zhvillim dhe Bashkëpunim mbi programin Menaxhimi i Integruar i Burimeve Ujore në Kosovë”, thuhet në njoftim.

Po ashtu pritet të bëhet shqyrtimi i dytë i Projektligjit për dërgimin e Forcës së Sigurisë së Kosovës jashtë vendit.

“Shqyrtimi i kërkesës së Fondit të Kursimeve Pensionale për miratimin e taksave vjetore për vitin 2022. Shqyrtimi i Raportit vjetor të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për vitin 2020”.

Po ashtu do të bëhet debat edhe për çështjen e Ligjit për Pagat. /Insajderi.com