Sot vazhdon seanca e Kuvendit të Kosovës, këto janë pikat e rendit të ditës

Sot vazhdon seanca e Kuvendit të Kosovës, këto janë pikat e rendit të ditës

Seanca plenare, e ndërprerë më 16. 05. 2019, do të vazhdojë sot me pikat e njëjta.

Deputetët e Kuvendit të Kosovës në seancën plenare më 16 maj kanë votuar rezolutën për gjenocidin serb në Kosovë.

Seanca i kishte 7 pika të rendit të ditës, ku ndër të tjera është edhe propozim rezoluta për gjenocidin, formimi i komisionit shtetëror për krijimin e Tribunalit për gjenocidin.

Pikat e tjera:

Formimi i Komisionit shtetëror për krijimin e Tribunalit për gjenocidin serb në Kosovë,

Vendimi për ndërtimin e Muzeut të Gjenocidit, tek ish – Fabrika e tjegullave,

Vendim për ndërtimin e Memorialit të dëbimit, tek Stacioni hekurudhor i Prishtinës dhe Caktimi i Ditës së Gjenocidit.