Subjektet politike kanë dorëzuar nëntë ankesa në PZAP

Subjektet politike kanë dorëzuar nëntë ankesa në PZAP

Nëntë ankesa nga subjektet politike janë dorëzuar në Panelin Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa (PZAP), deri në ditën e djeshme, shumica prej të cilave kanë të bëjnë me mos-certifikimin e kandidatëve në listat zgjedhore, transmeton Insajderi.

Kështu thotë kryesuesi i sekretariatit të PZAP-së, Mulë Desku, i cili thekson se përmes postës elektronike deri të shtunën janë paraqitur/dorëzuar 9 apele, ku pjesë e këtyre ankesave është Lëvizja Vetëvendosje dhe AAK-ja për mos certifikim të kandidatëve për deputetë nga KQZ-ja.

Ndërsa Nisma Socialdemokrate, përveç listës së kandidatëve, ka bërë ankesë edhe për mos-certifikimin e partisë.

“Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK-ja), Për shkak mos certifikimit të Listës se Kandidatëve për deputet nga KQZ-ja. Nisma Socialdemokrate-NISMA, Për shkak mos certifikimit të subjektit politik dhe Listës së Kandidatëve për deputet nga KQZ-ja. Lëvizja Vetëvendosje! Për shkak të mos certifikimit të Listës se Kandidatëve për deputet nga KQZ-ja”, thotë Desku për KP.

Desku ka thënë se PZAP-i në afat prej 72 orëve prej momentit të pranimit të këtyre apeleve ka për obligim që të fillojë shqyrtimin dhe të vendosë për to. /Insajderi.com