Kryeparlamentari i ri i Maqedonisë, Talat Xhaferi, sot hapi dyert e kabinetit për të pritur përfaqësuesin e BE-së, Samuel Zhbogar. Kjo vjen pas tentimeve të djeshme të VMRO-DPMNE-" />

Talat Xhaferi merr çelësat e kabinetit, mysafiri i parë Samuel Zhbogar

Talat Xhaferi merr çelësat e kabinetit, mysafiri i parë Samuel Zhbogar

Kryeparlamentari i ri i Maqedonisë, Talat Xhaferi, sot hapi dyert e kabinetit për të pritur përfaqësuesin e BE-së, Samuel Zhbogar. Kjo vjen pas tentimeve të djeshme të VMRO-DPMNE-së për të mbajtur peng kabinetin e kryetarit të Kuvendit.

Zgjedhja e Xhaferit për kryeparlamentar u shoqërua me një dhunë të paparë ditën e 27 prillit, me ç’rast bilanci i deputetëve të lënduar ishte i frikshëm. Zgjedhjen e Xhaferit në këtë pozitë e kanë përshëndetur përfaqësitë diplomatike në vend, si SHBA dhe BE.

https://www.youtube.com/watch?v=llJD2SLrURs