Të dielën ndryshon ora, akrepat lëvizin 60 minuta përpara

Të dielën ndryshon ora, akrepat lëvizin 60 minuta përpara

Natën midis të shtunës 27 mars dhe të dielës 28 mars, në orën dy në mëngjesit, akrepat e orës do të lëvizin 60 minuta përpara duke duke shënuar orën 3:00.

Ky ndryshim ndodh në javën e fundit të marsit dhe zgjat deri në javën e fundit të tetorit.

Ideja për ndryshimin e orës u hodh nga Benjamin Franklin me qëllimin e ruajtjes së energjisë.

Ndryshimi i akrepave është një proces i unifikuar në gjithë Evropën.

Ideja për ndryshimin e orës u hodh nga Benjamin Franklin me qëllimin e ruajtjes së energjisë elektrike dhe shfrytëzimin e dritës se diellit. Pas ekuinoksit pranveror dita fillon të zgjatet dhe kulmin e saj e arrin në 22 qershor, me 15 orë ditë dhe vetëm 9 orë natë./Insajderi.com