Tensionet pas vrasjes së gjeneralit iranian, cila është siguria e kosovarëve në vendet arabe?

Tensionet pas vrasjes së gjeneralit iranian, cila është siguria e kosovarëve në vendet arabe?

Tensionet pas vrasjes së gjeneralit iranian Qasem Soleimani, nga forcat amerikane dhe kërkesës së Parlamentit të Irakut që të largohet ushtria amerikane nga ky shtet sollën në vëmendje edhe sigurinë e të punësuarve kosovarë në bazat ushtarake amerikane në Irak.

Republika e Kosovës nuk ka ambasadë në  Irak.

Ministria e Punëve të Jashtme e Kosovës ka vënë në veprim misionet diplomatike afër Irakut për të ofruar mbështetje të nevojshme konsullore shtetasve të Kosovës në Irak dhe në rajon.

Pavarësisht masave të ndërmarra për sigurinë e qytetarëve në zonat me potencial rreziku, në MPJ apelojnë që qytetarët e Kosovës të shmangin vizitat në Iran dhe Irak, raporton RTV21 .

Ambasadori i  Kosovës në Arabinë Saudite, Lulzim Mjeku flet për sigurinë e të punësuarve kosovarë në Irak.

“Jemi të gatshëm që të ndihmojnë shtetasit e Kosovës në rast nevoje”, tha ai.