Thaçi jep një lajm të keq për viza nga Berlini

Thaçi jep një lajm të keq për viza nga Berlini

Presidenti i Kosovës, Hashim Thaçi, ka folur para gazetarëve të shumtë kosovarë e të huaj, pas përfundimit të Samitit për Ballkanin, në Berlin, të organizuar nga kancelarja gjermane, Angela Merkel, dhe presidenti francez, Emmanuel Macron.

Ai ka thënë se “ka qenë një takim jashtëzakonisht i rëndë” në kryeqendrën gjermane. “Nuk mund të themi se ky takim ka pasur ndonjë rezultat konkret”, ka bërë të ditur Thaçi.

Nga Berlini, Thaçi ka dhënë një lajm të keq për vizat.

“Kosova ka theksuar shumë qartë se i duhet patjetër vendimi për liberalizimin e vizave”, ka deklaruar ai.

“Sepse, diçka të tillë Kosova e meriton, qytetarët e Kosovës e meritojnë”, është shprehur presidenti kosovar.

“I kemi implementuar standardet dhe kriteret e nevojshme. Nëse kjo nuk do të ndodhë në të ardhmen e afërt, do të jetë një zhgënjim i madh”, ka thënë Thaçi.

“Edhe sonte kishte paqartësi rreth këtij procesi. Është diskriminim dhe ndëshkim për Kosovën”, ka deklaruar ai.