Thirrje për ndihmë: Nxisni Ministrinë shqiptare t’i lënë luanët e lirë

Thirrje për ndihmë: Nxisni Ministrinë shqiptare t’i lënë luanët e lirë

Në tetor të vitit 2018, organizata FOUR PAWS shpëtoi dhjetë kafshë të egra nga kopshtet zoologjike më të këqija në Evropë, shkruan Insajderi.

Kushtet e tmerrshme në të cilën ishin mbajtur kafshët ishin shokuese, dhe megjithëse misioni i shpëtimit ishte sfidues, ata besuan se kafshët e meritoni një mundësi të dytë.

Luanët Lenci, Bobby dhe Zhaku ishin sjellë në kopshtin zoologjik në Tiranë për të qëndruar përkohësisht deri sa gjendja e tyre të përmirësohej dhe të lëshoheshin letrat e transferim.

Qendra FELIDA Big Cat është gati t’i marrë prapë luanët për kujdesin që iu duhet atyre urgjentisht, mirëpo qeveria e Shqipërisë nuk po lejon që këto luan të transferohen diku tjetër.

Kushtet me kopshtin zoologjik të Tiranës ishin të papërshtatshme për shërim për një periudhë të shkurtë kohore, por janë të papërshtatshme për një qëndrim më të gjatë.

Luanët kanë nevojë për ndihmën tuaj.

Ju lutem nënshkruani protestën dhe dërgoni një email Ministrisë së Shqipërisë për Turizëm ku i kërkoni atyre të lënë luanët të shkojnë!

Nënshkruani peticionin duke klikuar KËTU