Ujku mbytë të paktën 12 copë dele në Strellc të Epërm të Deçanit

Ujku mbytë të paktën 12 copë dele në Strellc të Epërm të Deçanit

Së paku 12 copë dele kanë ngordhur pasi janë sulmuar nga një ujk të mërkurën mbrëma në Strellc të Epërm.

Komuna e Deçanit njofton se ujqit kanë sulmuar kopenë e deleve të fermerit Ramë Mujaj, përcjell Insajderi.

“Është hera e parë që sulmohet në masë kaq të madhe kopeja e deleve në këto anë është edhe trishtueshëm”, tregon pronari i kësaj ferme.

Ai dyshon se nuk ka qenë vetëm një ujk që ka mundur t’i mbys delet.

“Drejtori e Bujqësisë bashkë më inspektorin komunal kanë dal sot në vendin e ngjarjes dhe kanë konstatuar se kjo kope është sulmuar nga ujku”, thuhet në njoftimin e komunës.

Pronari i kësaj ferme Ramë Mujaj ka tërhequr vërejtjen fermerëve tjerë që të kenë kujdes me kafshët që kullosin sepse “ujku tashmë e ka të njohur ketë teren dhe mund t’i sulmojë edhe kopetë tjera që ka ky fshat”./Insajderi.com