Ushtarët e FSK-së shpërndajnë dhurata për fëmijë

Ushtarët e FSK-së shpërndajnë dhurata për fëmijë

Është bërë nisja zyrtare e kamionëve të mbushur me dhurata të cilat do t’u dërgohen fëmijëve nëpër fshatrat e Prishtinës, atyre nga komunitetet dhe grupeve të margjinalizuara.

Kamionët me ushtarë të FSK-së kanë poseduar mbi 3 mijë pako me dhurata, organizim që po bëhet për të katërtën herë me radhë nga Mute Fondation në bashkëpunim me Komunën e Prishtinës dhe FSK-së, në kuadër të projektit për fëmijë “unë/ty, dashuri në paketë”.

Nisja e kamionëve me dhurata për fëmijë është bërë nga shkolla matematikore në Prishtinë, ku fëmijët e moshës 4 deri 11 vjeç në mënyrë vullnetare kanë mbledhur dhurata.

Florie Bajoku nga Mute Fondation tha se një pjesë të dhuratave do t’i shpërndajnë në komunitetet pakicë, fëmijët me autizëm dhe ata me sindromën down.