Vaksinat nga BE-ja, miratohen 119 mijë doza për Maqedoninë e Veriut

Vaksinat nga BE-ja, miratohen 119 mijë doza për Maqedoninë e Veriut

Austria ka pranuar kërkesën e Komisionit Evropian për dërgimin e vaksinave për Ballkanin Perëndimor.

Ministri i jashtëm i Austrisë, tha se ditë më parë kanë nënshkruar marrëveshje me të gjashtë partnerët nga Ballkani Perëndimor, pasi janë zgjidhur të gjitha çështjet në lidhje me dorëzimin dhe aspektet ligjore.

Nga 651,000 dozash që do të dërgohen për rajonin e Ballkanit, 119 mijë janë ndarë për Maqedoninë e Veriut dhe të njëjtat do të financohen përmes fondeve IPA II të miratuara nga Komisioni Evropian në fund të dhjetorit të vitit të kaluar.

“Duke qenë se Ballkani Perëndimor është një përparësi e politikës së jashtme austriake, Austria menjëherë pranoi kërkesën e Komisionit Evropian në shkurt për të koordinuar shpërndarjen e vaksinave në Ballkanin Perëndimor.

Për këtë qëllim, ne kemi siguruar 651,000 doza të vaksinës Biontec / Pfizer dhe disa ditë më parë kemi lidhur marrëveshje me të gjashtë partnerët në Ballkanin Perëndimor, pasi kemi zgjidhur të gjitha çështjet që lidhen me vetë shpërndarjen dhe aspektet ligjore. 119 mijë doza do të dorëzohen në Maqedoninë e Veriut në disa pjesë, duke filluar nga maji deri në fund të gushtit” tha Aleksander Schalenberg, ministër i Jashtëm i Austrisë.

Ndërkohë, ministri i Shëndetësisë i Maqedonisë së Veriut Venko Filipçe sot ju ka bërë thirje qytetarëve që të vaksinohen me qëllim që sa më shpejtë t’i kthehemi jetës normale dhe afërsisë mes njerëzve. /Insajderi.com