Vazhdon numër i njëjtë i rasteve të dhunës në familje dhe sulmeve ndaj grave

Vazhdon numër i njëjtë i rasteve të dhunës në familje dhe sulmeve ndaj grave

Rubrika e dhunës në familje në raportin njëzetekatërorësh të Policisë së Kosovës vazhdon të dominohet nga dhuna e burrave ushtruar nga grave.

Numri i rasteve të tilla nuk është uluar as pas fushatave senzibilizuese kohëve të fundit e raportimeve për këto raste.

Edhe ditën e djeshme në Prishtinë, 10 qershor, e premte, një grua ka raportuar se rreth orës 20:40 është sulmuar fizikisht nga bashkëshorti.

Por, siç njofton raporti, “viktima nuk ka dashur që të ketë trajtim mjekësor”.

Në lidhje me këtë rast “është konsultuar prokurori i shtetit i cili ka rekomanduar që pas intervistimit i dyshuari të lirohet”.

Njëjtë ka ndodhur edhe në Podujevë, por këtu bashkëshorti ka kërcënuar bashkëshorten dhe vëllanë e saj përmes telefonit.

Rasti në polici është lajmëruar rreth orës 13:30 minuta.

Ndryshe nga rasti i parë, për këtë kanosje, “me vendim të prokurorit i dyshuari është dërguar në mbajtje”.

Kurse në Lipjan, po të premten, rreth orës 23:00, “viktima femër kosovare ka raportuar se pas një mosmarrëveshje është keqtrajtuar fizikisht nga bashkëshorti i saj”, thuhet në raportin e policisë.

“Viktima është dërguar në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës për trajtim mjekësor”.

Ndërsa në Prizren, burri ka sulmuar bashkëshorten e tij pasi ishte alkoolizuar fillimisht.

Ngjarja, siç e thotë raporti i policisë, ka ndodhur “pas një mosmarrëveshje”.

“I dyshuari është intervistuar dhe me vendim të prokurorit është dërguar në mbajtje”.