Vendos KQZ-ja, Sokol Bashota s’mund të kandidojë për kryetar të Klinës

Vendos KQZ-ja, Sokol Bashota s’mund të kandidojë për kryetar të Klinës

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve ka marrë të premten vendim për të decertifikuar kandidatin e Partisë Demokratike të Kosovës për kryetar të Klinës, Sokol Bashotën, të cilit para disa ditësh Gjykata e Apelit i ka shqiptuar vendimin e formës së prerë.

Kjo ia pamundëson Bashotës të qenit kandidat për kryetar komune.

Ylli Buleshkaj nga Zyra për regjistrimin e partive politike, tha se me 1 shtator kanë pranuar aktgjykimin e gjykatës për këtë rast.

Ndryshe, Gjykata e Apelit ia ka vërtetuar fajësinë ish kryetarit të Komunës së Klinës, Sokol Bashota për mosdeklarim të pasurisë.

Apeli e ka konsideruar të duhur dënimin me kusht dhe 1,200 euro gjobë të cilin e kishte shqiptuar Gjykata e Pejës në shkurt të këtij viti./Insajderi.com