Vetëvendosje fajëson Halitin për mocionin e dështuar ndaj Rikalos

Vetëvendosje fajëson Halitin për mocionin e dështuar ndaj Rikalos

Lëvizja Vetëvendosje ka folur shumë për akuzat ndaj ministrit të Bujqësisë, Nenad Rikallo por nuk i mblodh për ta votuar shkarkimin e tij.

Gjatë votimit në Kuvendin e Kosovës nuk ishin të gjithë deputetët e këtij subjekti.

Në Rubikon të KTV-së, deputetja e Lëvizjes “Vetëvendosje”, Albulena Haxhiu ka thënë se kryesuesi i Kuvendit, Xhavit Haliti shfrytëzoi këtë mungesë dhe e hodhi mocionin për votim.

Madje, sipas saj, gjashtë deputetëve të Lëvizjes nuk u është llogaritur votimi me dorë.

“Është e vërtetë që shumë nga deputet tanë nuk kanë qenë të pranishëm në Kuvend. Është e vërtetë edhe që z. Haliti shpejt e shpejt e ka hedhur në votim këtë çështje. Gjashtë nga deputet tanë nuk u është evidentuar vota që kanë votuar me dorë”, ka thënë Haxhiu.