Vitia: Nuk flasë asnjë sekondë për fushatën zgjedhore, jam i përqendruar në luftën kundër pandemisë

Vitia: Nuk flasë asnjë sekondë për fushatën zgjedhore, jam i përqendruar në luftën kundër pandemisë

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka thënë se është i përqendruar vetëm në menaxhimin e pandemisë COVID-19.

Gjatë një konference për media, Vitia u pyet se “kur do ta fillojë fushatën për Prishtinën”.

“Nuk kam folur as edhe një sekondë për fushatën zgjedhore, jam i përkushtuar vetëm në menaxhimin e pandemisë”.

Ai tha se njëjtë do të veprojë deri në momentin kur kryeministri ta zëvendësojë.

Arben Vitia është kandidat i Lëvizjes Vetëvendosje në garën për kryeqytetin.

Për këtë opozita ka drejtuar gishtin në drejtim të tij, duke pretenduar se “Vitia po e neglizhon luftën ndaj pandemisë”.

Në anën tjetër, Vitia thotë se situata aktuale me pandeminë është si pasojë e variantit delta.

“Duket se në mesin e qytetarëve por jo vetëm është krijuar një ide se ky variant edhe pse po shpërndahet më shpejtë është më i lehtë se variantet paraprake. Me shumë keqardhje më duhet të ju them se kjo nuk është aspak e vërtetë. Ky variant në studimet e fundit tregon se përveç shpërndarjes shumë më të shpejtë se variantet tjera paraprake, është edhe një nga viruset më agresive respiratore për momentin”.

“Shpërndarja e tij është me e shpejt se sa gripi i zakonshëm, dhe ekuivalentë me linë e ujit që është sëmundja më ngjitëse që njehë sot shkenca. Një pjesë e madhe e moshave të reja po kanë simptome edhe të rënda”, ka thënë ai.

Vitia tregoi edhe për planet e  Shërbimit Spitalor Klinik e Universitar të Kosovës në përgatitjet e disa skenarëve në lidhje me gjendjen me pandeminë.

“Janë saktë 1 mijë e 269 pacientë tani në klinikat tona të COVID-19 dhe në spitalet tona. Është lajm i mirë që sot pas një kohe nga filloj ky eksplozion i virusit, sot ka pasur më shumë lëshime se sa pranime të pacientëve me COVID dhe kjo na gëzon pa masë. Ka disa ditë, një ose dy javë që janë duke u përgatitur të gjitha skenarët”.

“Natyrisht SHSKUK është duke pritur një takim në MSH për diskutimin e këtyre skenarëve kur do të ndodhin, që të organizojmë edhe spitale ose të karakterit fushor ose të një grumbullim të qytetarëve. Me lajmet që i morëm sot nga SHSKUK, janë lajme që na gëzojnë dhe janë shpresëdhënëse se nuk do të ketë nevojë për një situatë të tilla”. /Insajderi.com