Vitia: Varianti britanik i COVID-19 është më agresiv

Vitia: Varianti britanik i COVID-19 është më agresiv

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, tha se varianti britanik i COVID-19 është dominant në Kosovë.

“Është shumë më agresiv dhe prek më shumë të rinjtë”, tha Vitia.

Sipas Vitisë shpërndarja e variantit britanik përhapet më lehtë.

“Për këtë jemi detyruar të marrim masa të reja, pasi të rinjtë janë ata që frekuentojnë më shumë”.

Ndërsa, për sa i përket vaksinave ministri i Shëndetësisë, tha se nuk ka një datë të saktë se kur do të vinë ato.

Por, përmendi muajin maj si një mundësi që Kosova të ketë më shumë vaksina në dispozicion. /Insajderi.com