Vjosa Osmani kërkon nga institucionet që të jenë në krye të detyrës pas vërshimeve në vend

Vjosa Osmani kërkon nga institucionet që të jenë në krye të detyrës pas vërshimeve në vend

U.d e presidentes, Vjosa Osmani, ka reaguar pas vërshimeve në vend, njofton Insajderi.

Osmani ka kërkuar nga institucionet që të jenë në gatishmëri të plotë për t’iu përgjigjur nevojave të qytetarëve në përballje me vërshimet.

Sipas saj, pasojat e kësaj që po shohim janë edhe për shkak të mungesës së seriozitetit sistematik për investime kualitative kapitale.

“Fatkeqësitë natyrore vërtet janë të paparashikueshme, por rëndimi i situatës shkaku i mungesës së seriozitetit sistematik e afatgjatë për investime kualitative kapitale është tërësisht i pafalshëm. Situata e këtyre ditëve është dëshmi e qartë se investimi nëpër rrugë nuk mjafton, ndaj mbi të gjitha duhemi të sigurohemi që ndërtimi i tyre të realizohet konform standardeve më të larta”, tha u.d e presidentes.

Ajo falënderoi Forcën Sigurisë së Kosovës, e cila ndodhet në terren në zonat më të rrezikuara në gatishmëri të plotë për t`i ofruar ndihmë qytetarëve dhe për ta mbrojtur secilën jetë.

Ndërsa në fund pati edhe një apel për qytetarët dhe institucionet e vendit.

“Ju lus të gjithëve që të tregojmë kujdes ta shtuar në qarkullim dhe t`i reduktoni lëvizjet në rrugë deri në menaxhimin e plotë të situatës! Apeloj tek të gjitha institucionet që të jenë në gatishmëri të plotë për t`iu përgjigjur nevojave të qytetarëve në përballje me këtë situatë”, përfundoi ajo./Insajderi.com