Volvo i parë me rrymë – XC40 Recharge

Prodhuesi suedez Volvo ka zbuluar modelin e tij të parë plotësisht elektrik, një kryqëzim të modifikuar XC40 që mban etiketën Recharge.

Volvo i parë me rrymë – XC40 Recharge

XC40 Recharge përmban një stil të shkëlqyeshëm skandinave që kombinon pamjet tërheqëse me komoditetin dhe përdorimin.

Volvo është i bindur që EV i tyre i parë ka të gjithë elementët e nevojshëm për të qenë modeli më i shitur në treg.

XC40 Recharge është mundësuar nga një motor elektrik 408 kuaj-fuqi, dhe bateria me kapacitet të lartë garanton autonomi mbi 400 kilometra.

Falë teknologjisë së tij të shpejtë të karikimit, bateria arrin kapacitetin 80% për 40 minuta.

Makina është e pajisur me një sistem të ri multimedia bazuar në sistemin Android, si dhe teknologji dhe shërbime të reja të Google.

XC40 Recharge është hapi i parë i ndërmarrjes suedeze drejt qëllimit të saj përfundimtar – të bëhet një prodhues neutral ndaj mjedisit deri në vitin 2040.