Vuçiq deklaratën e Izetbegoviqit për Kosovën e quan me pasoja  

15.11.2017 17:13
Vuçiq deklaratën e Izetbegoviqit për Kosovën e quan me pasoja  

Presidenti serb Aleksandar Vuçiq ka komentuar deklaratën e anëtarit të presidencës së Bosnjës dhe Hercegovinës  Bakir Izetbegoviq rreth njohjes së Kosovës

Ai ka thënë se “kur flitet për një deklaratë shumë komplekse, mund të ketë pasoja të gjera”.

“E gjithë intervista përmban shumë elementë të rëndësishme- nga qëndrimi i një anëtari boshnjak të Presidencës drejt Sanxhakut. Cilat janë pasuritë që do të mbrojnë integritetin territorial të Bosnjës domethënë pasuritë ushtarake të ushtrisë dhe në anën tjetër shpreh dëshirën personale që një pjesë e territorit të Serbisë i takon dikujt tjetër “, iu tha Vuçiq gazetarëve në Bruksel.

Atje, kreu i shtetit serb, është takuar me shefin për politikë të jashtme të BE-së, Federica Mogherini nga e cila mori mbështetje për përshpejtimin e rrugës së Serbisë drejt BE-së.