Vuçiq falënderon Palestinën për mosnjohjen e Kosovës

Vuçiq falënderon Palestinën për mosnjohjen e Kosovës

Presidenti i Sebrisë, Aleksandar Vuçiq, ka falënderuar shtetin e Palestinës për “qëndrimin parimor për mosnjohjen e pavarësisë së Kosovës”, njofton Insajderi.

Vuçiq është takuar me ambasadorin palestinez, Muhamed Nabhan, me të cilin diskutoi aspekte të ndryshme të marrëdhënieve bilaterale.

I pari i shtetit serb, mes tjerash u shpreh falënderues ndaj këtij vendi edhe për mbështetjen e Palestinës ndaj sovranitetit dhe integritetit territorial të Serbisë.

Tutje bëhet e ditur se Vuçiq e njoftoi diplomatin palestinez edhe për rrjedhën e dialogur mes Prishtinës dhe Beogradit.

“Presidenti Vuçiq falenderoi Palestinën për përkrahjen e integritetit dhe sovranitetit territorial të Serbisë dhe pozicionin parimor për mosnjohjen e pavarësisë së shpallur njëanshëm nga Kosova. Ai e informoi ambasadorin Nabhan lidhur me dialogun mes Beogradit dhe Prishtinës”, shkruan B92.

Ambasadori Nabhan e informoi Vuçiqin për pikëpamjen palestineze për situatën në Lindjen e Mesme. /Insajderi.com/