Vuçiq i reagon Kroacisë pasi paralajmëroi ndërtimin e kampit ushtarak në Kosovë

Vuçiq i reagon Kroacisë pasi paralajmëroi ndërtimin e kampit ushtarak në Kosovë

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, deklaroi të premten se e ka kuptuar mesazhin e Kroacisë, e cila paralajmëroi se do ta ndërtojë një kamp ushtarak në Kosovë, “për të krijuar siguri edhe më të madhe në rajon”.

Sipas tij, kjo deklaratë e Ministri i jashtëm kroat, Gordan Grlic Radman, është mungesë respekti ndaj Serbisë.

“Sigurisht, ne duam marrëdhënie të drejta me të gjithë në rajon, veçanërisht me Kroacinë. Këto deklarata nuk janë shprehje e respektit për Serbinë, unë do të përpiqem të jem i butë. Kur e thoni këtë, nuk mund të bëni sikur nuk e dini se ne e konsiderojmë atë territorin tonë, se ka serbë atje që kujtojnë vuajtjet tragjike,” u tha Vuçiq gazetarëve, shkruan B92, transmeton Insajderi.

Ai pyeti pse dikush kishte nevojë të merrte pjesë në të, në vend që të refuzonte ofertën e KFOR-it.

“Ishte më e lehtë për ta të thoshin se ata nuk dëshironin të merrnin pjesë kur morën ftesën. Për fat të keq, ata me qëllim e pranuan, duke u përpjekur të poshtërojnë Serbinë. Epo, ne e kuptuam mesazhin,” tha ai, duke shtuar se nuk do të kishte asnjë të ri “Stuhitë”.

“Të gjithë ata që mendojnë se do të ketë” Stuhi “të reja, masakra, dëbime të popullsisë Serbe – mesazhi im është që nuk do të ndodhë. Dhe kur e them këtë, kjo do të thotë një garanci,” theksoi Vuçiq./Insajderi.com