Vuçiq: Pres që Prishtina të përmbushë një pjesë të marrëveshjes së Uashingtonit

Vuçiq: Pres që Prishtina të përmbushë një pjesë të marrëveshjes së Uashingtonit

Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuçiq, njofton lidhur me bisedën e tij me homologun francez, Emmanuel Macron për çështjen e Kosovës, për të cilën thotë se është e nevojshme që pala tjetër të kuptojë se “dialogu nuk është një pus dëshirash”, transmeton Insajderi.

“Unë nuk shoh asgjë që mund të na sjellë më pranë një dialogu serioz. Ne jemi gjithmonë të gatshëm për bisedime, por çdo marrëveshje kërkon dy palë, por për momentin nuk shoh një tjetër” tha ai.

Sipas Vuçiq, Beogradi do të presë nëse Prishtina do të përmbushë të paktën një pjesë të marrëveshjes së Uashingtonit.

Pas vendosjes së marrëdhënieve diplomatike midis Izraelit dhe Kosovës, Vuçiq thotë se asnjë vend mysliman nuk do të dëshirojë të njohë pavarësinë e Kosovës.

Ai deklaroi se Serbia tani do të presë për të parë nëse Prishtina do të respektojë pjesën e saj të marrëveshjes së Ëashingtonit dhe nëse do të lejojë ndërtimin e një hekurudhe nga Prishtina në Merdare.

“I gjithë mashtrimi është se ata duan të ndërtojnë një hekurudhë nëpër Mitrovicë, Leposaviq dhe Zveçan me Kraljevën dhe Rashkën në mënyrë që të marrin hekurudhat serbe në veri të Kosovës. Ne po kërkonim një rrugë dhe një hekurudhë nga Prishtina në Merdare, ata nuk janë të interesuar për këtë, sepse nuk ka asnjë hekurudhë serbe që ata mund të marrin “, tha Vuçiq, raporton B92.

“Ne ishim duke kërkuar rrugën dhe hekurudhën Prishtinë-Merdare, por ata nuk janë të interesuar, sepse nuk ka asnjë hekurudhë serbe që ata mund të marrin. Një çështje tjetër është Liqeni i Ujmanit, përveç që të lahemi në Ujman, nuk shoh asgjë tjetër”.

“Unë pashë që (zyrtari i Departamentit të Shtetit të SHBA-së) Matthew Palmer, këmbënguli për t’i dhënë fund marrëveshjes midis Izraelit dhe Kosovës dhe unë e di se ai ishte kundër marrëveshjes së Uashingtonit. Tani do të shohim nëse doni të ndani burimet e energjisë të Liqenit të Ujmanit,” tha tutje ai. /Insajderi.com