Kreu i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi e ka quajtur të suksesshëm referendumin e sotëm në Maqedoni, e thekson se qytetarët vendosën themelet e Maqedonisë Evro" />

Xhaferi: Qytetarët vendosën themelet e Maqedonisë Evropiane, tregon pse nuk votoi

Xhaferi: Qytetarët vendosën themelet e Maqedonisë Evropiane, tregon pse nuk votoi

Kreu i Kuvendit të Maqedonisë, Talat Xhaferi e ka quajtur të suksesshëm referendumin e sotëm në Maqedoni, e thekson se qytetarët vendosën themelet e Maqedonisë Evropiane.

Ai ka përgëzuar institucionet dhe qytetarët, të cilët sipas tij treguan se i përkasin familjes evropiane.

“Përgëzoj qytetarët për këtë ditë feste. Qytetarët treguan se i përkasin një kulturë të lartë dhe dëshmuan se i përkasin familjes së madhe evropiane. Përgëzoj edhe institucionet për organizimin e një procesi pa incidente serioze. Qytetarët vendosën themelet e Maqedonisë Evropiane”, ka deklaruar Xhaferi.

Kreu i Kuvendit maqedonas nuk ka arritur të votojë sot në këtë referendum, e për këtë thotë se ishte për shkak të problemeve teknike në listat zgjedhore.

“E vërteta është se nuk kam votuar në vendvotimin e rëndomtë në Gostivar, dhe shfrytëzoj këtë mundësi të deklaroj sepse mundësia e lëshimeve të mundshme teknike në listën zgjedhore ka qenë shkas të mos e shfrytëzoj të drejtën time qytetare. Mendoj se pesha e votës është e barabartë me atë të qytetarëve. Ky është një lëshim teknik i institucioneve. Por kjo nuk e ndryshon çka është qëllimi i votës dhe procesit të votimit”, ka thënë Xhaferi.

Maqedonia sot ka vendosur pro ose kundër anëtarësimit në NATO dhe BE si dhe ndryshimin e emrit të shtetit, sipas marrëveshjes së arritur me Greqinë.