Zaevi viziton Serbinë në nëntor

Zaevi viziton Serbinë në nëntor

Kryeministrja e Serbisë Ana Brnabiç ka thënë në Durrës, se Maqedonia do të “përmbahet” rreth çështjes së antarësimit të Kosovës në UNESCO.

“Sot fola me Zaev për ngjarjet e këtyre ditëve të fundit, kemi një kuptim mjaft të mirë rreth hapave të ardhshëm të bashkëpunimit tonë, e kam ftuar atë dhe ne kemi rënë dakord që ai do të vizitojë Serbinë në nëntor”, tha Brnabiç duke shtuar se ata do të pajtohen pastaj të mbajë një sesion të përbashkët të dy qeverive, shkruan B92.

Beta e citon atë të ketë thënë se “Maqedonia në favor të anëtarësimit të Kosovës në UNESCO nuk do të ishte në interesin më të mirë të bashkëpunimit midis Serbisë dhe Maqedonisë”.

“Zaev tha se nuk do të jetë temë e debatit këtë vit, por nëse del, është e rëndësishme që të gjithë ne të përmbahemi në marrëveshjen tonë, këtë vit dhe vetin e ardhshëm. Vazhdoj dialogun, i besoj homologëve tanë rajonal dhe pres që të gjithë të mbajnë fjalën e tyre “, tha për RTS Brnabiç, e cila ishte në Durrës për një takim të kryeministrave rajonal. /Insajderi.com