Zbrazet Liqeni i Batllavës

Zbrazet Liqeni i Batllavës

Për shkak të motit të thatë, Liqeni i Batllavës po shteron.

Niveli i ujit ka rënë dukshëm, derisa kjo gjendje ka mbërritur si pasojë e thatësirave.

Kjo gjendje paraqet dhe paralajmëron edhe rrezikun, pasi që një pjesë e qytetarëve të Prishtinës dhe Podujevës furnizohen pikërisht nga ky liqen me ujë të pijshëm.

Madje në një fotografi mund të shihni se si liqeni ka mbetur pa ujë, ndërsa mund ta krahasoni me një tjetër të shkrepur muaj më parë.