Zemaj: Do të hapim konkurs për specializantë nga Shqipëria, Mali i Zi dhe Maqedonia

Zemaj: Do të hapim konkurs për specializantë nga Shqipëria, Mali i Zi dhe Maqedonia

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka njoftuar se do të hapet konkurs për specializantët nga Shqipëria, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut.

Në një postim në Facebook, Zemaj tha se pas regjistrimit të 1 mijë e 500 specializantëve për nevojat e Kosovës dhe Luginës së Preshevës, çështja e kandidatëve të rinj për specializime do të vazhdojë për kandidatët nga këto tri vende.

“Pas regjistrimit të 1.500 specializantëve për nevojat e Republikës së Kosovës dhe Luginës së Preshevës, çështja e kandidatëve të rinj për specializime, vazhdon për kandidatët nga Shqipëria, Mali i Zi dhe Maqedonia e Veriut”.

“Kjo u diskutua në takimin e sotëm me kryetarin e Bordit Qendror për Shkollim Specialistik, dr. Labinot Shahini, andaj jemi dakorduar që të hapet konkurs për specializantët e këtyre tri shteteve”, ka shkruar ndër të tjera ai.

Tutje, Zemaj ka thënë se konkursi do të hapet në pajtimin me Ligjin për Shëndetësi, ndërsa u ka bërë thirrje kandidatëve për aplikim.

“Konkursi hapet në pajtim me Ligjin për Shëndetësi Nr. 04/L-125, Udhëzimin Administrativ mbi shkollimin specialistik Nr.05/2017, në bazë të propozimit të Bordit Qendror për Shkollim Specialistik (BQShS) dhe pas aprovimit nga Ministri i Shëndetësisë”.

“Ju bëj thirrje kandidatëve për aplikim, duke ju dëshiruar suksese, si dh palët e interesuara që ta bëjnë monitorimin e këtij procesi, për të siguruar transparencë dhe mundësi të barabarta për të gjithë kandidatët”, përfundon njoftimi i ministrit Zemaj./Insajderi.com