Zemaj paralajmëron lirim të masave

Zemaj paralajmëron lirim të masave

Ministri në detyrë i Shëndetësisë, Armend Zemaj thotë se janë duke parë mundësinë e lehtësimit të disa masave antiCOVID-19 që janë në fuqi, njofton Insajderi.

Zemaj e ka thënë këtë pas një takimi që ka pas të martën me Bordin Këshillëdhënës.

Ai ka thënë se Kosova, krahasuar me shtetet tjera, vazhdon të ketë situatë të mirë të menaxhimit të Covid 19.

“Statistikat nga ECDC, Kosovën e radhitin të fundit në rajon sa i përket shtrirjes së infeksionit si dhe vdekshmërisë nga Covid 19. Në takimin e sotëm me Bordin Këshillëdhënës, kemi diskutuar për situatën epidemiologjike, duke parë mundësinë e lehtësimit të disa masave që janë në fuqi. Masat lehtësuese, do të jenë vlerësim për respektimin e masave nga qytetarët. Qytetarët me disiplinën e tyre si dhe të gjithë akterët relevantë që përballen me Covid 19, kanë dëshmuar se meritojnë falënderim dhe respekt. Edhe sot u bëjë thirrje për zbatimin e rekomandimeve dhe respektimin e masave anti covid për aktivitetet publike, grumbullimin e qytetarëve dhe tubimeve publike”, ka shkruar Zemaj./Insajderi.com