Zemaj thotë se karantina mund të kthehet vetëm nëse e humbim kontrollin e kujdesit

Zemaj thotë se karantina mund të kthehet vetëm nëse e humbim kontrollin e kujdesit

Ministri i Shëndetësisë, Armend Zemaj, ka thënë se rreziku që Kosova të kthehet në karantinim ekziston vetëm nëse humbet kontrolli i kujdesit, njofton Insajderi.

Kështu u shpreh ai në Klan Kosova, derisa tha se çdo rritje e numrit të të infektuarve mund të na kthejë në aspekte restrictive që mund të nënkuptojë edhe mbyllje, izolim apo kufizim të lëvizjes së lirë.

“Në karantinë mund të na kthejë vetëm nëse ne e humbasin kontrollin e kujdesit. Për këtë arsye secila hapje është bërë me masat e vlerësimit dhe mbikëqyrjes. Ne do t’i shtojmë këto ditë, sepse në lëvizje nëpër komuna të ndryshme e kam parë se nuk po mbahet partneriteti dhe devotshmëria për respektim të masave që janë vendosur nga Qeveria e Kosovës. Këto ditë do ta shtojmë komunikimin me Inspektoratin Sanitar dhe Policisë së Kosovës dhe do të kërkoj zbatim strikt të masave”.

“Çdo rritje e numrit të infeksioneve mund të na kthejë në aspekte restriktive që mund të nënkuptoj diku mbyllje, izolim, apo kufizim të lirisë së lëvizjes. Nuk do të kemi asnjë pardon, sepse për mua primare është ruajtja e shëndetit publik”, tha ai.

Zemaj tutje tha se po provojnë që deri në muajin dhjetor të sigurohen 500 mijë vaksina kundër gripit sezonal.

“Kemi siguruar një numër të konsiderueshëm të vaksinave që në krahasim me vitin e kaluar është më i lartë. I posedojmë 160 mijë e 500 vaksina që në fund të këtij muaji do të shpërndahen, derisa pjesa tjetër është në proces të sigurimit. Gjatë dhjetorit presim edhe pjesën tjetër që duhet të arrijë në 500 mijë vaksina kundër gripit sezonal që është bukur e vështirë, sepse mungesa e tyre është evidente në tregun evropian” përfundoi ministri i Shëndetësisë. /Insajderi.com