Zgjedhjet: Të mërkurën pritet shpallja e rezultateve përfundimtare të raundit të parë

Zgjedhjet: Të mërkurën pritet shpallja e rezultateve përfundimtare të raundit të parë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve pritet që të mërkurën të shpallë rezultatet përfundimtare të zgjedhjeve lokale të mbajtura më 17 tetor.

Zëdhënësi i KQZ-së, Valmir Elezi, ka bërë të ditur se tashmë në Qendrën e Numërimit dhe Rezultateve, ka filluar numërimi i votave me kusht dhe të personave me nevoja të veçanta.

Janë gjithsej 15 mijë e 482 fletëvotime që pritet të numërohen sot.

Prej tyre janë 12 mijë e 960 fletëvotime me kusht, kurse 2 mijë e 522 fletëvotime të personave me nevoja të veçanta.

“Numërimi i këtyre votave i hap rrugë KQZ-së për të shpallur rezultatet përfundimtare të Zgjedhjeve për Kryetarë të Komunave. Natyrisht se kjo është e ndërlidhur me ecurinë e punëve këtu në QNR”.

“Prandaj, nëse gjithçka përmbyllet sipas planit, atëherë KQZ-ja do të mundet që gjatë ditës së mërkurë, 27 tetor, të shpall rezultatet përfundimtare të raundit të parë të Zgjedhjeve Lokale për Kryetarë të Komunave”, është shprehur Elezi para mediave.

Raundi i dytë i komunave që kanë shkuar në balotazh zhvillohet më 14 nëntor.