Zyra e BE-së uron konstiutimin e Kuvendit, kërkon formim sa më të shpejtë të Qeverisë

Zyra e BE-së uron konstiutimin e Kuvendit, kërkon formim sa më të shpejtë të Qeverisë

Zyra e Bashkimit Evropian në Kosovës me anë të një njoftimi ka përshëndetur konstituimin e Kuvendit të Kosovës dhe njëkohësisht ka kërkuar formimin sa më të shpejtë të Qeverisë.

“Kosova duhet të formojë sa më shpejt Qeverinë e re në mënyrë që të ecë përpara në zhvillimin e saj ekonomik dhe shoqëror, mbi sundimin e ligjit dhe në agjendën e saj evropiane. Ne mirëpresim konstituimin e Kuvendit të Kosovës dhe urojmë Kryetarin dhe Kryesinë e  sapozgjedhur. Ne  presim formimin e shpejtë të qeverisë, e cila do t’i mundësonte Kosovës të ecë përpara në zhvillimin e saj ekonomik dhe shoqëror, mbi sundimin e ligjit dhe në agjendën e saj evropiane.

Ne mezi presim që të punojmë së bashku me autoritetet e reja për këto objektiva të përbashkëta”, thuhet në deklaratën e Zyrës së BE-së në Kosovë