A është kapsllëku një simptomë e COVID-19?

A është kapsllëku një simptomë e COVID-19?

Kapsllëku nuk është tipikisht një simptomë e COVID-19, por mund të jetë në disa raste. Faktorë si ilaçet, ndryshimet në dietë, ndryshimet e baktereve të zorrëve dhe ndryshimet e aktivitetit fizik mund të kontribuojnë në zhvillimin e tij, shkruan Health Line, transmeton Insajderi.

Një studim rasti i botuar në maj të vitit 2020 përshkroi një burrë me COVID-19 i cili erdhi në spital me ethe, kollë, të përzier, kapsllëk dhe dhimbje barku. Një skanim i tomografisë së kompjuterizuar (CT) tregoi se ai kishte ileus të zorrës së trashë, që është kur muskujt e zorrëve pushojnë së kontraktuari.

Studim tjetër i botuar në qershor 2020 raportoi se një numër njerëzish me COVID-19 u pranuan në një spital në Iran me simptoma të ndryshme gastrointestinale (GI) duke përfshirë kapsllëkun. Studiuesit kanë zbuluar se mikrobioma e zorrës së njerëzve me COVID-19 të lëshuar nga spitali ndryshon nga mikrobioma e zorrës së popullatës së përgjithshme. Është menduar se ky ndryshim mund të kontribuojë në simptomat e GI.

Në një studim të shkurtit 2021, studiuesit ekzaminuan efektet e transplantimit të mikrobiotës fekale në një grup prej 11 personash me COVID-19 të lëshuar nga spitali me simptoma të GI. Tre nga njerëzit kishin kapsllëk. /Insajderi.com