A janë njerëzit imun ndaj koronavirusit nëse e kanë pasur atë tashmë?

A janë njerëzit imun ndaj koronavirusit nëse e kanë pasur atë tashmë?

Aktualisht nuk ka “asnjë provë” që njerëzit që janë shëruar nga koronavirusi janë imun ndaj virusit, ka paralajmëruar Organizata Botërore e Shëndetit.

Duke folur në një konferencë për shtyp në Gjenevë, Dr Maria van Kerkhove tha: “Ka shumë vende që sugjerojnë përdorimin e testeve të shpejta serologjike diagnostikuese për të qenë në gjendje të kapin atë që ata mendojnë se do të jetë një masë e imunitetit”.

Metro shkruan se tani për tani, nuk kemi asnjë provë që përdorimi i një testi serologjik mund të tregojë se një individ ka imunitet ose është i mbrojtur nga riinfeksioni.

Shumë teste që po zhvillohen janë teste gjaku pinjollë, të ngjashëm me testet e përhapura të menjëhershme të HIV, dhe masa për nivelet e ngritura të antitrupave që trupi përdor për të luftuar virusin, pavarësisht niveleve të ngritura ende nuk dëshmojnë imunitet.