A mund të shkaktojë migrena dhimbje dhëmbi?

A mund të shkaktojë migrena dhimbje dhëmbi?

Sulmet e migrenës shpesh shkaktojnë dhimbje të forta në një ose më shumë pjesë të kokës, duke përfshirë rreth kokës, dhe prapa syve dhe faqeve.

Por ato gjithashtu mund të shkaktojnë dhimbje në vesh dhe nofull. Nëse keni përjetuar dhimbje dhëmbi pa ndonjë shkak të dukshëm dentar, është e mundur që migrena të jetë fajtore, shkruan Health Line, transmeton Insajderi.

Ndërsa shumica e migrenave përqendrojnë dhimbjen në pjesët e sipërme të kokës dhe fytyrës, është gjithashtu e mundur të ndjeni dhimbje nën këto pika

Është më pak e zakonshme që një migrenë të ndikojë në mes të fytyrës, por disa përjetojnë një sulm të migrenës që duket si dhimbje në dhëmbët e tyre. Termi mjekësor për këtë gjendje është dhimbja neurovaskulare orofaciale.

Dhimbja e dhëmbëve e shkaktuar nga migrena trajtohet duke adresuar migrenën – jo dhëmbët.

Ende nuk ka një kurë për migrenën. Sidoqoftë, ekzistojnë disa mundësi trajtimi që mund të ndihmojnë në zvogëlimin e dhimbjes tuaj dhe zvogëlimin e frekuencës dhe intensitetit të sulmeve tuaja të migrenës.

Për të lehtësuar simptomat e migrenës, mund të provoni:

  • marrja e lehtësuesve të dhimbjeve pa recetë, të tilla si ibuprofen ose aspirina, në shenjat e para të një sulmi të migrenës,
  • të shtriheni ose të flini një dhomë të errët,
  • të hani diçka,
  • akupunkturën , e cila përdoret zakonisht në mjekësinë kineze për të trajtuar dhimbjen ose
  • trajtimi me stimuj magnetik transkranial, i cili administrohet nga profesionistë të kujdesit shëndetësor. /com