A shkaktojnë halucinacione sulmet e migrenës?

A shkaktojnë halucinacione sulmet e migrenës?

Migrena është sëmundja e tretë më e zakonshme mjekësore në botë. Episodet e migrenës përfshijnë një dhimbje pulsuese ndonjëherë të shoqëruar me simptoma aurele, të cilat përfshijnë:

  • problem në të folur
  • mpirje ose ndjesi shpimi gjilpërash
  • dobësi
  • ndryshimet e shikimit

Disa njerëz raportojnë gjithashtu lloje të ndryshme aurash. Halucinacionet, megjithatë, janë të ndryshme nga aurat, dhe ato janë jashtëzakonisht të rralla te njerëzit me migrenë, shkruan Health Line, transmeton Insajderi.

Aurat vizuale zakonisht nuk përfshijnë shikimin e gjërave që truri juaj krijon. Më shpesh, ato janë shqetësime vizuale të shkaktuara nga ngacmimi i tepërt i korteksit të tyre okcipital.

Disa njerëz që kanë migrenë kanë shqetësime shqisore, por ka të ngjarë të mos jenë halucinacione. Halucinacionet janë përvoja shqisore që mund të duken reale, por në të vërtetë krijohen nga mendja juaj.

Aurat vizuale janë relativisht të zakonshme dhe mund të përfshijnë shqetësime të ndryshme shqisore si modelet vizuale ose dritat. Të dish se çfarë mund të ndodhë me një sulm migrenë mund të të ndihmojë të njohësh se çfarë po ndodh.

Aurat vizuale janë lloji më i zakonshëm i aurave. Simptomat e aurës vizuale mund të përfshijnë:

  • Shkëndija të lehta drite
  • vija zigzag ose forma gjeometrike në vizionin tuaj
  • disa humbje të shikimit ose njolla të verbra

Ndërsa aurat e thjeshta vizuale shihen zakonisht me migrenë, halucinacione vizuale komplekse, si ato të njerëzve ose kafshëve të formuara plotësisht, mund të ndodhin me migrenë bazilare ose migrenë hemiplege familjare.

Halucinacionet komplekse vizuale me migrenë hemiplegjike zakonisht shfaqen në një fazë të vonë të sulmit të migrenës dhe mund të zgjasin orë ose ditë.

Në migrenë, halucinacionet vizuale ndodhin sepse stimulohet lëvorja vizuale në tru ose sepse dëmtohen lidhjet midis qelizave nervore. /Insajderi.com