Arsyeja e vërtetë pse njerëzit pëlqejnë të bëjnë thashetheme

Arsyeja e vërtetë pse njerëzit pëlqejnë të bëjnë thashetheme
Burimi i fotografisë: Shutterstock

Sekretet nuk janë edhe aq qejf deri në momentin që i ndani me dikë.

Sipas një studimi të ri kërkimor nga Kolegji Dartmouth, thashethemet në të vërtetë janë të shëndetshme për shpirtin e njeriut. Shumë i cilësojnë thashethemet pothuajse një mëkat; megjithatë, hulumtimi i ri pretendon se thashethemet në të vërtetë inkurajojnë lidhjen shoqërore dhe ndërveprimin, plus lejon të mësosh për botën përmes dëgjimit të përvojave të njerëzve të tjerë, shkruan NY Post, transmeton Insajderi.

“Thashethemet janë një formë komplekse e komunikimit që shpesh keqkuptohet”, tha studiuesi post-doktoraturë Eshin Jolly në një njoftim për shtyp. “Mund të jetë një mjet i lidhjes shoqërore dhe thelbësore përtej konotacionit të tij tipik negativ”.

Hulumtimi tregoi se njerëzit që flisnin me njëri-tjetrin formuan lidhjet më të afërta.

“Duke shkëmbyer informacion me të tjerët, thashethemet janë një mënyrë për të krijuar marrëdhënie. Ai përfshin besim dhe lehtëson një lidhje shoqërore që përforcohet ndërsa zhvillohet komunikimi i mëtejshëm”, thonë studiuesit.

Thashethemet nuk duhet të zvogëlohen vetëm në “biseda të pabaza”, tha ai

“Thashethemet mund të jenë të dobishme sepse i ndihmojnë njerëzit të mësojnë përmes përvojave të të tjerëve, ndërsa u mundësojnë njerëzve të afrohen më shumë gjatë procesit,” shtoi Jolly. /Insajderi.com