Arsyeja pse jeni më kreativ ulur në një kafene

Arsyeja pse jeni më kreativ ulur në një kafene

Disa nga njerëzit më të suksesshëm në histori kanë bërë punën e tyre më të mirë në kafene.

Pablo Picasso, JK Rowling, Simone de Beauvoir dhe Jean-Paul Sartre, Bob Dylan – qofshin ata piktorë, këngëtarë, filozofë apo shkrimtarë, njerëz nëpër kombe dhe shekuj kanë hyrë në krijimtarinë e tyre duke punuar larg në një tavolinë në një kafene, shkruan BBC, transmeton Insajderi.

Një studim i vitit 2012 i botuar në Journal of Consumer Research tregoi se një nivel i ulët deri në mesatar i zhurmës së ambientit në një vend si një kafene mund të rritë në të vërtetë prodhimin tuaj krijues.

Ideja është që nëse jeni shumë pak i shpërqendruar nga detyra në detyrë nga stimujt e ambientit, ajo rrit aftësinë tuaj abstrakte të të menduarit, e cila mund të çojë në krijimin e një ideje më krijuese.

Një studim tjetër nga viti 2019, i cili kishte gjetje të ngjashme, thekson atë që quhet “rezonancë stokastike”: fillimisht e vërejtur tek kafshët, është fenomeni në të cilin sasia e duhur e zhurmës përfiton shqisat tona. Dhe ndërsa niveli i zhurmës është i ndryshëm për të gjithë, stimujt audio në sfond gjithashtu na ndihmojnë të përmirësojmë vendimmarrjen. /Insjaderi.com