Çfarë është “truri pandemik”?

Çfarë është “truri pandemik”?

Nëse ndiheni sikur po humbni mendjen, nuk jeni të çuditshëm. Në fakt, tani ju ndoshta jeni pjesë e shumicës dhe keni atë që njerëzit tani po i referohen si “truri pandemik”, shkruan Glamour, njofton Insajderi.

“Njerëzit ndjehen sikur nuk janë aq të mprehtë – ekziston një ndjenjë e mbingarkesës”, thotë Raquel = një profesoreshë e psikiatrisë, neurologjisë dhe radiologjisë në Universitetin e Pensilvanisë.

Gur po kryen një studim ndërkombëtar të qëndrueshmërisë personale gjatë pandemisë dhe ajo ka dëgjuar njerëz të panumërt që përshkruajnë simptoma të ngjashme të “përmbytjes me emocione” dhe “të qenit i çrregullt”.

Është një përvojë që njerëzit po e quajnë “truri pandemik”.

Truri pandemik nuk është një çrregullim dhe ende nuk është studiuar, thotë Gur, por sigurisht që po ndodh. “Është më shumë një raport subjektiv i asaj që njerëzit e përshkruajnë si një mendje të mjegulluar”, shpjegon ajo.

Neurobiologjikisht, kjo ka kuptim. Kur rajonet e përkohshme limbike të trurit janë aktive nga mbingarkesa me shqetësime dhe pasiguri është më e vështirë për pjesën e trurit tuaj që ju lejon të kryeni detyra të funksionojnë.

Është si një mjegullinë ose një depresion i nivelit të ulët që vjen duke qenë i izoluar ose jashtë rutinave tuaja të rregullta. /Insajderi.com