Çfarë ndodh me sendet e konfiskuara në aeroport?

Çfarë ndodh me sendet e konfiskuara në aeroport?

Sipas Bright Side përafërsisht 900 kilogramë artikuj në muaj konfiskohen në aeroport nga punëtorët që kontrollojnë bagazhet, njofton Insajderi.

Disa aeroporte kanë një Shërbim të Kthimit të Sendeve të Konfiskuara. Ju mund të pyesni një punonjës të aeroportit se ku mund ta gjeni. Pasi të keni depozituar artikullin tuaj, ju keni një numër të caktuar ditësh për ta marrë atë përsëri. Për shembull, në Manchester, ju keni 30 ditë. Gjithashtu, mund të zgjidhni që artikulli të dërgohet në adresën tuaj nëse nuk planifikoni të ktheheni brenda një afati të caktuar.

Disa njerëz mund të mendojnë se oficerët marrin sendet tuaja që konfiskohen. Ky është një mendim i gabuar. Disa prej artikujve, si për shembull, një çantë nga një marke luksoze, shkojnë në internet dhe shiten me shumicë. Në ankande, ato mund të shiten për gjysmën e çmimit, kështu që është një platformë e mirë për gjuetarët e pazareve.

Shumë gjëra shkojnë për bamirësi. Vullnetarët thonë se mund të mblidhen deri në 50,000 dollarë. Gjërat si ushqimi shkatërrohen për të mbrojtur interesat bujqësore të një vendi. Pijet hidhen në shportat e plehrave. /Insajderi.com