Çka është “kompleksi i shpëtimtarit” në një lidhje romantike?

Çka është “kompleksi i shpëtimtarit” në një lidhje romantike?

Në një lidhje të mirë, të dy palët punojnë së bashku për të mbështetur dhe dashuruar njëri-tjetrin. Ata bëjnë çmos që të rriten së bashku në jetë dhe të gjejnë mënyra për të kapërcyer vështirësitë.

Për shumë çifte, megjithatë, një ‘kompleks shpëtimtar’ mund të fillojë të ndodhë që mund të prishë edhe lidhjen më të mirë dhe të zbutë edhe shkëndijën më të fortë, njofton Insajderi.

“Kompleksi i shpëtimtarit” është mjaft i thjeshtë: ndodh kur dikush beson se ata mund të “rregullojnë” ose “shpëtojnë” partnerin e tyre nga problemet e tyre.

Në thelb, të kesh “kompleksin e shpëtimtarit” do të thotë që beson se mund të shpëtosh dikë tjetër nga problemet e tij dhe shpesh je më i fokusuar me rregullimin e partnerit sesa ta duash atë për atë që janë.

“Një person me kompleksin shpëtimtar beson se shpëtimi i personit tjetër është gjëja e duhur për të bërë,” Emily Mendez, M.S. EdS, i thotë Bustle. “Ata besojnë se po ndihmojnë personin tjetër … Megjithëse një kompleks shpëtimtar mund të duket altruist në sipërfaqe, rrallë është një gjë e shëndetshme.”

Problemi kryesor me një kompleks shpëtimi, bien dakord ekspertët, është se ai nuk e ndihmon aspak personin tjetër në lidhje. /Insajderi.com