Coronavirus-i i ri mund të infektojë qelizat e trurit, thotë studimi

Coronavirus-i i ri mund të infektojë qelizat e trurit, thotë studimi

Coronavirus-i që shkakton COVID-19 ndonjëherë mund të sulmojë qelizat e trurit, duke përdorur makineritë e brendshme të qelizave për të kopjuar vetveten, sipas një studimi të ri, njofton Insajderi.

Hulumtimi, i postuar më 8 shtator në bazën e të dhënave paraprake bioRxiv, nuk është botuar ende në një revistë të vlerësuar nga kolegët, por ofron prova se SARS-CoV-2 mund të infektojë direkt qelizat e trurit të quajtura neurone.

Megjithëse Coronavirusi ka qenë i lidhur me forma të ndryshme të dëmtimit të trurit, nga inflamacioni vdekjeprurës te sëmundjet e trurit të njohura si encefalopati, të gjitha këto mund të shkaktojnë konfuzion, mjegull të trurit dhe jerm, deri më tani kishte pak prova të vetë virusit që pushton indet e trurit.

“Ne jemi duke shikuar në mënyrë aktive më shumë indet e pacientit për të qenë në gjendje të gjejmë se sa shpesh ndodhin infeksione të tilla të trurit… dhe cilat simptoma lidhen me infeksionin në cilat zona të trurit”, tha autori i vjetër Akiko Iëasaki, një imunolog në Universitetin e Yale, për Live Science në një email.

Përveç kësaj, shkencëtarët duhet të kuptojnë se si virusi hyn në tru në radhë të parë, dhe nëse ai mund të mbahet larg trurit, autorët vunë në dukje në raportin e tyre. /Insajderi.com

Burimi: Live Science