Coronavirus: Identifikohen simptoma të reja

Coronavirus: Identifikohen simptoma të reja

Më shumë se një vit që jemi në pandemi, ne kemi marrë dijeni për simptomat kryesore të infeksionit COVID-19. Njohja për simptomat e virusit ju ndihmon të qëndroni vigjilent dhe të ndërmerrni hapat e nevojshëm sapo të infektoheni.

Sipas një studimi të kryer në Kinë, sytë rozë ose konjuktiviti mund të jenë gjithashtu një shenjë e infeksionit COVID-19. Kjo mund të çojë në skuqje, ënjtje dhe lotim të syve. Në studim, u zbulua se nga të gjithë pjesëmarrësit, 12 nga ata që ishin infektuar me llojin e ri të virusit treguan simptomat e konjuktivitit, i cili njihet gjithashtu si syri rozë.

Humbja e dëgjimit ose zhurma në vesh mund të jetë gjithashtu një shenjë e infeksionit të rëndë të Coronavirusit. Sipas një studimi të botuar në International Journal of Audiology javën e kaluar, u zbulua se infeksioni i Coronavirusit mund të çojë në probleme dëgjimore. Të dëshmuarit e një kumbimi ose tingulli të pandërprerë në njërin ose të dy veshët tuaj quhet tringëllimë në veshët. Ajo që e bën atë më të bezdisshme është që vetëm ju mund të dëgjoni ndjesinë e pakëndshme dhe nuk është diçka e prodhuar nga jashtë dhe askush tjetër nuk mund ta dëgjojë atë. Disa njerëz madje përjetojnë humbje të përkohshme të dëgjimit kur infektohen me virusin.

COVID-19 shkakton infeksion në sistemin e sipërm të frymëmarrjes. Pra, shumë nuk e shoqërojnë shqetësimin e tyre gastrointestinal me infeksionin e Coronavirusit. Në disa raste, është vërejtur që diarreja dhe të vjellat mund të jenë një shenjë e Coronavirusit. /Insajderi.com