Disa fakte të rreme që interneti i beson si të vërteta

Disa fakte të rreme që interneti i beson si të vërteta

Në botën e lajmeve të rreme, është e vështirë t’i besosh informacionit që shohim në internet. Edhe burimet më të mëdha dhe më të besueshme në internet ndonjëherë mund të botojnë informacione të gabuara. Kjo është arsyeja pse është e rëndësishme të kontrolloni gjithçka që lexoni.

Shumë burime të internetit tashmë po ndihmojnë përdoruesit e tyre të identifikojnë informacionet e rreme, për shembull, Facebook po përpiqet të shtyjë informacionin e verifikuar në majë të kërkimit dhe po përmirëson vazhdimisht algoritmet e kontrollit të fakteve, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.

Disa nga faktet më të popullarizuara në internet që në të vërtetë janë të rreme, vijojnë si më poshtë:

Nuk mund të parkoni në rrugët e Japonisë.

Përdoruesve të internetit u pëlqen të thonë se rrugët japoneze duken bukur në foto, sepse nuk ka makina. Është pjesërisht e vërtetë, por jo plotësisht. Sipas ligjit të parkimit japonez të vitit 1957, parkimi në rrugë është i ndaluar. Sidoqoftë, disa rrugë kanë shenja që lejojnë parkimin. Pra, ka makina në rrugët japoneze.

Një tjetër fakt interesant: para se të blini një makinë, një person në Japoni duhet t’u provojë autoriteteve se kanë një vend ku do të lënë makinën. Ata duhet të blejnë ose marrin me qira një vend parkimi që mund të kushtojë sa një apartament i vogël.

Fëmijët e lindur në një aeroplan mund të fluturojnë nëpër botë falas.

Në të vërtetë, kjo është një pyetje mjaft e komplikuar, sepse vende të ndryshme kanë ligje të ndryshme në lidhje me këtë.

Në përgjithësi, çdo fëmijë mund të ketë 2 lloje të shtetësisë, dhe kjo vlen edhe për ata që lindin në aeroplanë: e drejta e tokës dhe e drejta e gjakut. Me fjalë të tjera, ata mund të jenë shtetas nga i njëjti vend me të paktën një nga prindërit e tyre, ose të jenë të lidhur me vendin ku kanë lindur. Këtu bëhet e ndërlikuar, pasi vendet kanë legjislacion të ndryshëm në lidhje me çështjen, fëmija mund të jetë një qytetar i vendit që zotëron aeroplanin, ose ku aeroplani ulet, ose hapësirën ajrore ku ishte gjatë tranzitit…

Disa njerëz mendojnë se linjat ajrore që kishin fëmijë të lindur në aeroplanët e tyre u japin atyre të drejtën të fluturojnë falas. Por kjo nuk është domosdoshmërisht e vërtetë. Ka vetëm disa linja ajrore afrikane dhe aziatike që u dhanë fëmijëve të lindur në ajër të drejtën të fluturojnë falas gjatë gjithë jetës së tyre. Të tjerët zakonisht e lejojnë atë para moshës 21 vjeçare, ose u japin atyre disa udhëtime.

Kështjella në shkëmb.

Fatkeqësisht, kjo kështjellë e bukur në të cilën shumë njerëz do të dëshironin të qëndronin është e rremë. Ky shkëmb është në Parkun Kombëtar Phang Nga në Tajlandë dhe kalaja është në Gjermani.

Disa fakte të rrejshme që interneti i beson si të vërteta

Kur ishim fëmijë, ne besonim se nëse gëlltisim çamçakëz, ajo do të ishte në stomakun tonë për 7 vjet. Kjo është ajo që disa nëna ende u thonë fëmijëve të tyre për t’i parandaluar ata nga përtypja e çamçakëzit dhe gëlltitja e saj. Sigurisht, është një mit. Çamçakëzi përbëhet nga polimere natyralë ose sintetikë, gome, aromë dhe ëmbëlsues.

Kanalet e Venecias janë të mbushura me flamingo.

Ka një foto në internet me një kanal të Venecias që është plot me flamingo. Sigurisht, flamingot mund t’i gjesh në Itali, por padyshim jo në këtë numër dhe jo në këtë vend. Kjo foto është vepër e artistes Kristina Makeeva e cila ka thënë se kjo nuk është një fotografi e vërtetë. /Insajderi.com