Disa këshilla që do ju ndihmojnë të kurseni karburantin e makinës (dhe paratë tuaja)

Disa këshilla që do ju ndihmojnë të kurseni karburantin e makinës (dhe paratë tuaja)

Përdorimi i rregullt i makinës sjell shpenzime të konsiderueshme të karburantit. Për më tepër, ekziston një lidhje e drejtpërdrejtë midis kilometrazhit dhe frekuencës së shërbimeve të mirëmbajtjes.

Për të kursyer karburantin – rrjedhimisht të ruani edhe kuletën tuaj – ka disa këshilla që po t’i merrni parasysh gjatë drejtimit të makinës, do ju ndihmojnë në këtë aspekt.

  1. Përshpejtimi dhe frenimi duhet të bëhen normalisht, sepse garanton konsum të reduktuar të karburantit. Kur përshpejtoni ashpër, kjo bën që makina juaj të konsumojë më shumë energji, kështu që edhe konsumi i karburantit rritet.
  2. Filtri i vajit dhe vaji duhet të ndërrohen çdo 7 mijë kilometra. Gjithashtu, mos harroni të zëvendësoni prizat dhe filtrin e ajrit. Për të shmangur shpenzimet shtesë, bëjeni këtë në kohë. Përndryshe, kjo mund të çojë në prishjen e motorit, dhe ai lloj riparimi është shumë i shtrenjtë.
  3. 3. Rehati apo ekonomia e karburantit? Me ndezjen e kondicionerit, konsumi i karburantit rritet mesatarisht me 15%. Pajisjet e tjera elektrike nuk janë aq të uritura për karburant. Kështu që nëse e fikni ajrin, do të kurseni afërsisht 3 litra karburant për çdo 160 kilometra, shkruan Bright Side, transmeton Insajderi.
  4. 4. Kur bie shi, ekziston një rrezik i lartë i një aksidenti. Por përveç kësaj, konsumi i karburantit gjithashtu rritet. Në ditët e thata, automjeti harxhon shumë energji kur përshpejton për të përballuar tërheqjen e erës. Në ditët me shi, rezistenca ndaj ujit në rrugë është edhe më e lartë.
  5. 5. Disa shoferë preferojnë të mbajnë gjithçka në makinë, pavarësisht nëse u nevojitet apo jo. Është më mirë të shkarkoni bagazhin dhe të mbani vetëm gjërat e nevojshme, të tilla si një rrotë rezervë, një fole gomash dhe çelësat e kapakut. Sa më shumë peshë që mbart automjeti juaj, aq më shumë karburant harxhon.
  6. Gomat e fryra siç duhet sigurojnë një rrugë optimale të frenimit. Së dyti, nëse gomat nuk janë të fryra me të paktën 0,1 atm, kjo mund të shkaktojë që konsumi i karburantit të rritet me 2-3%. Kjo është arsyeja pse është kaq e rëndësishme të monitoroni nivelin e presionit në goma dhe ta mbani atë në përputhje me nivelin e rekomanduar, veçanërisht gjatë motit të ftohtë. /Insajderi.com